Crezul meu


Ce miraculos este, ca dupa ani si ani de cautari, raspunsul sa ti se releve simplu, impachetat ca un cadou de copil. O data cu el si constientizarea faptului ca raspunsul este doar inceputul. El nu este suficient. La fel de important este a trai fiecare zi aliniat la crezul tau. Initial debordezi de optimism, dar secretul consta in a reusi sa iti pastrezi entuziasmul tocmai in banalul aparent al vietii de zi cu zi.

Pentru mine sursa a tot si toate este IUBIREA. Din iubire vine dorinta de a face bine. Poti exersa si binele auto-impus, dar fara temelia iubirii va fi un bine pe termen scurt, un bine de conjunctura, un act de bunavointa lunar sau trimestrial sau anual.
Cu iubire reusesti sa accepti diferentele, unicitatea oamenilor cu care intri in contact. Iubirea te ajuta sa intelegi persoanele foarte apropiate si astfel sa le accepti. Si, chiar mai mult, sa le acorzi toata libertatea fara a te tortura interior. Poti incerca sa ii accepti artificial, in aparenta, poti sa te prefaci ca ignori, poti sa iti cresti ziduri protectoare din piatra dura, vor veni momente cand toate acestea se vor prabusi, simplu, rapid, deoarece sunt inchegate din nisip.
Iubirea te invata un contrariu: detasarea. Nu vrei sa revolutionezi spiritual oamenii din jur, nu iti faci un scop din asta. Nu vrei sa faci bine cu de-a sila, nu vrei sa invadezi. Nu te macini nocturn imaginand cum ai trai tu mult mai bine viata altor oameni. Nu te arunci pe cal, cu steagul in mana, intr-o batalie in care nu esti chemat sau macar nu scoti si sabia, ramai doar calare, in asteptare, in cazul in care este nevoie de tine.
Si tot cu iubire te intorci spre tine. Inlocuiesti injuriile cu dojana, furia cu zambet dulce si ridicat din umeri. Cu iubire iti accepti micile slabiciuni si te mustrezi ciupindu-te usor de obraz. Cu iubire iti spui noapte buna si buna dimineata, indiferent ce a fost in ziua respectiva sau ce sta sa se intample.

Apoi cred in ACTIVITATE. Fizica si intelectuala. Nu conteaza cat de elaborata este. Poti sa alergi maratoane, poti sa urci munti inalti, poti sa mergi la sala de sport sau poti doar sa executi treburi casnice, important este sa fii in miscare si sa lasi mintea si sufletul sa se odihneasca. Caci pe urma ii vei pune la treaba. Citind, invatand, privind, ascultand, dupa preferinte si disponibilitate.

Si nu in ultimul rand cred in miracolul INTELEPCIUNII. Cea care te ajuta sa ramai pe drumul tau. Cea care iti reaminteste mereu de ce crezi ceea ce crezi. Cea care iti ia cu blandete intunericul de pe ochi in momentele mai incrancenate ale vietii. Cea care te intoarce uneori mental la sursa, la iubire. Cea care iti ridica valul indoielii, te scutura de poveri inutile, te arunca usor dinspre lume inapoi in tine si cu o mana duioasa iti sterge lacrimile si iti intinde buzele inspre zambet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s